RUITERSPORTCENTRUM DE KRIMHOEVE

                         Hoenderloo      

Gernida Xagovia KWPN   STER, PROK, voorl KEUR (voorl ELITE)


In Wezep keurde Dirk Reijne samen met Ine de dressuurpaarden. Dirk: “We kregen achttien paarden voor ogen en daarvan waren er tien sterwaardig. Het mooiste paard van vandaag was Georginia SQBS. Een lang gelijnde merrie met een heel sterk en mooi lichaam. Voor exterieur kreeg ze 80 punten. Voor wat betref beweging bleef de score steken op 75.” Georginia SQBS  is een dochter van Uphill, moeder Skerginia is een halfzusje van het Grand Prix dressuurpaard Just Royal Dancer.

Reijne: “Nog twee merries kregen voor zowel exterieur als beweging 75 punten. Gernida Xagovia galoppeerde en draafde daarbij voor 80 punten. In beweging liet deze charmante en rassige merrie veel balans zien en een mooie afloop in het voorbeen.” De goed ontwikkelde vos is een dochter van Tango. In haar moederlijn komen meerdere goede dressuurpaarden voor, nicht Alvada bracht Efgaristo die in 2011 in Westfalen werd goedgekeurd. Dezelfde score was er voor Gorgeous (v. Bretton Woods). “Deze charmante donkere vos draafde met afdruk en expressie en dat leverde haar 80 punten op. Een fraai dressuurmodel.” De merrie stam uit een Hannoveraanse merrielijn die nauw verwant is aan Grundstein I en II.

Bron KWPN

Hoogste punten KWPN SK Wezep voor Oscar dochter Bernida Xagovia


De hoogste punten tijdens SK Wezep waren voor de 3-jarige Oscar dochter Bernida Xagovia, ze kreeg 80 punten voor zowel exterieur als bewegen en 85 voor de houding. Bernida Xagovia (v.Oscar) komt uit elitemerrie Igovia (v.El Corona). Bernida Xagovia is gefokt door en in eigendom van dhr Kleerekooper uit Hoenderloo. Een goed ontwikkelde bruine met veel ras en uitstraling en een heel aansprekende voorhand. Het internationale dressuurpaard Orly’s Way (v.Chronos) is een halfbroer van Bernida Xagovia.
De 3-jarige merrie Ballerina Prinses (v. Uphill) scoorde 75 punten voor exterieur en beweging en 80 punten voor haar draf. De vos van fokker/eig. E. Fikse uit Oene komt uit keurmerrie Jodyprinses (v.Cabochon) en is via haar moeder een halfzus van het Olympiade-paard Pop Art (v.Amsterdam), waar Ashley Holzer furore mee maakt. Pop Art staat momenteel op de zevende plaats op de WBFSH-ranking.

Bron: KWPN