RUITERSPORTCENTRUM DE KRIMHOEVE

                         Hoenderloo      

WelkomOnze website is toe aan een ingrijpende vernieuwing. Daarom plaatsen we alleen wat korte berichten tot het gereedkomen van de vernieuwde website:

RUITERVERENIGING. Goed nieuws voor jeugdruiters is dat door doorgroei naar grotere ponies er ruimte is voor meerdere nieuwe jeugdruiters in de leeftijd 7 tot 13 jaar (C-ponies).

Beginners 7 - 9 jaar: de groepen zijn vol, maar voor tenminste 2 ruiters kan er een nieuwe groep gestart worden op dinsdag 18.00, woensdag 17.00 of vrijdag 18.00 (informatie: info@krimhoeve.nl / 06-42615610)

Vlot rijdend 10 - 12 jaar: 1x woensdagavond & zaterdag, 1x zaterdag;

Er is nog één C-pony voor KNHS-wedstrijden beschikbaar.

Junioren 13+: woensdag 19.00 & zaterdag 14.00.

Senioren: woensdag 19.00 & zondagmiddag, dinsdag en donderdag 11.00 (voor ruiters die tenminste 2 dagdelen per week aan de ruitersport kunnen en willen besteden);

Op de Krimhoeve zijn mannelijke ruiters nog goed vertegenwoordigd. Versterking blijft welkom: voor jongens en heren houden we uren beschikbaar.

SPORTACCOMMODATIE. Naast de bestaande rijhal met Agterberg-bodem kreeg De Krimhoeve in 2023 ook een eb-en-vloed -dressuurbaan (20x60) en -longeercirkel van BMX. De FNRS beloont ons inmiddels met 4 sterren!

FOKKERIJ. De afgelopen jaren was onze fokkerij zeer succesvol waardoor wij op dit moment alleen fokken en sporten met (voorlopig) Elite-merries. Er zijn op dit moment geen jonge paarden te koop.

TOURISME. Alle toeristische activiteiten voor ruiters zijn voorlopig gestaakt (door vernieuwing van het paardenbestand zijn er onvoldoende geschikte paarden voor buitenritten met onbekenden en er zijn geen stallen voor gasten meer beschikbaar). Ook externe activiteiten zoals hondenshows en bijeenkomsten worden niet meer verzorgd.

ACCOMMODATIE. Er is een kantoorruimte beschikbaar en voor de foyer en het terras (volledige vergunning) wordt een co-exploitant gezocht.Welkom op de website van Ruitersportcentrum De Krimhoeve in Hoenderloo.


Ruitersportcentrum De Krimhoeve is een Instructie-, Fok- en Trainingsstal aangesloten bij FNRS, VPS, en KWPN. Naast professionele paardensport richten wij ons op de echte amateur die naast werk of school optimaal van de paardensport wil genieten. Voor deze doelgroep verzorgen wij lessen (van 7 tot 70 jaar) op onze sport- en schoolpaarden/ponies en helpen wij de ruiter met een eigen paard met specifiek op deze ruiter toegesneden africhting en training.

Op De Krimhoeve gaan fokkerij, africhting, instructie en recreatie samen. In 2023 rijden meerdere ruiters Z of hoger in de dressuursport en worden er ook spring- en SGW-wedstrijden gereden. Tegelijkertijd zetten jeugdruiters hun eerste stappen in de wedstrijdsport, krijgen beginnende ruiters les in de eerste beginselen van de ruitersport en begeleiden we ruiters van alle leeftijden over de Veluwe.

De Krimhoeve heeft daarnaast accommodatie voor (ruiter-)tourisme en recreatie (Buitensporthotel Hoenderloo, familiekamers en groepsaccommodatie), horeca, cursus- en vergaderruimtes.

Voor informatie of persoonlijk contact kunt U ons benaderen op telefoonnummer 055-3781192 / 06-42615610 of via e-mail info@krimhoeve.nl