RUITERSPORTCENTRUM DE KRIMHOEVE

                         Hoenderloo      

Pensionstalling, trainingsstalling en vakantiestalling

De Krimhoeve is een fok-, sport-, en trainingsstal. De stallen worden bevolkt door fokmerries, jonge paarden, sportpaarden, paarden in africhting / training, en paarden en pony's voor instructie.

Er zijn een aantal stallen gereserveerd voor paarden van derden. Dat zijn paarden die bij een van de op ons centrum werkzame ruiters in training zijn en paarden van ruiters die bij ons trainen of instructie ontvangen. Daarnaast zijn er stallen en paddocks met schuilstal gereserveerd voor recreatie-ruiters en vakantiegasten.

 

Voor ruiters die hun paard op De Krimhoeve  willen gaan stallen zijn er twee mogelijkheden. Wie voldoende tijd en verenigingszin heeft kan lid worden van de ruitervereniging en daardoor profiteren van een lage tariefstelling en andere voordelen van het verenigingslidmaatschap. Voor wie weinig tijd heeft maar toch wel optimaal wil genieten van de ruitersport is er de trainingsstalling. Het paard wordt dan verzorgd en getraind door medewerkers van De Krimhoeve zodat de ruiter zijn schaarse tijd alleen aan rijden hoeft te besteden.

 

Voor leden van de ruitervereniging is De Krimhoeve veelal hun tweede huis waar ze rustig hun gang kunnen gaan alsof ze thuis zijn. Ze kunnen hun eigen paard verzorgen, maar ook terugvallen op steun van hun medeleden en De Krimhoeve. Tegenover de betrokkenheid bij het reilen en zeilen van De Krimhoeve staan beperkte kosten voor de stalling van hun paard.

 

De leden van de RV Krimhoeve zijn echte amateurs die naast een vaak veeleisende baan of opleiding optimaal willen genieten van de ruitersport. Er zijn zowel leden die recreatief rijden als ruiters die in de sport uitkomen of daarvoor trainen. De ruiters zijn zeer verschillend, maar hebben gemeenschappelijk dat zij zich willen inspannen om hun rijkunstige niveau voortdurend te verbeteren om daardoor een lange en bevredigende ruitercarrière te hebben. Het oudste rijdend lid is thans 67 jaar. Ook hebben de leden gemeenschappelijk dat zij prijs stellen op een rustige sportomgeving waar men elkaar prettig bejegend en wederzijds ondersteunt.


De kosten voor stalling van een paard op De Krimhoeve door leden van de ruitervereniging zijn afhankelijk van het formaat van het paard (variabele kosten) en de stal. Inclusief lidmaatschap is dit tussen de 9.50 en 10.50 per dag voor een sportpaard en 8.00 en 8.50 voor een recreatiepaard.
Voor het genoemde bedrag krijgt de staller een stal, stro, ruw- en krachtvoer, en gebruik van paddocks. Bij een sportpaard is dit bedrag ook inclusief gebruik van de sportaccommodatie (w.o. rijhal en springterrein) en bovendien de voordelen van het lidmaatschap van de ruitervereniging (zoals verenigingslessen, trainingen, en gebruik van een paard bij uitval eigen paard zonder extra kosten).