RUITERSPORTCENTRUM DE KRIMHOEVE

                         Hoenderloo      

Uw paard op De Krimhoeve.

De meeste ruiters die hun paard op De Krimhoeve gestald hebben doen dat al vele jaren. Er is een grote continuïteit en weinig verloop. Wij besteden veel aandacht aan het bevorderen van het rijplezier en sportgenoegen van onze ruiters.

Kenmerkend voor wat De Krimhoeve aan haar ruiters met eigen paard te bieden heeft is in de eerste plaats de prettige atmosfeer waarbij er altijd rust heerst op het erf, en waarin iedereen in zijn waarde wordt gelaten en De Krimhoeve als een thuis kan ervaren. Daarnaast is er veel gelegenheid om rustig te trainen. De rijhal is vaak vrij beschikbaar en als er meerdere ruiters tegelijk rijden dan rijdt men elkaar niet in de weg omdat er gedisciplineerd wordt gereden. Voor ruiters die daar behoefte aan hebben is er bovendien een meer dan uitstekende begeleiding en instructie.

Voor recreatieve ruiters zijn er de omvangrijke natuurgebieden, met een enorm net aan ruiterpaden, welke vanuit De Krimhoeve goed toegankelijk zijn.

Uiteraard is er een prima accommodatie en begeleiding voor uw paard. Wij kunnen bogen op 40 jaar ervaring in de paardenhouderij. Het oudste paard op stal is 25 jaar geleden bij ons geboren en doet nog in blakende gezondheid haar werk. Sportpaarden staan in ruime boxen op stro en komen in kleine passende clubjes in de paddock. Voor recreatiepaarden zijn er ook paddocks met schuilstal beschikbaar.
Er is veterinaire begeleiding door het Veterinair Paardencentrum Kootwijkerbroek en een uitstekende hoefsmid. Onze trainer begeleidt niet alleen het rijden maar ook het management van het paard.

De Krimhoeve heeft een hoge diergezondheidsstatus. Nieuw aangekomen paarden blijven eerst enige tijd gescheiden van de andere paarden. Enten en ontwormen van Krimhoeve-paarden en pension-paarden geschiedt gezamenlijk. Alle paarden worden geënt tegen influenza en rhino.


De ruiter huurt een stal per dag en er zijn geen opzegtermijnen. Wij hebben veel vertrouwen in een goede relatie. Mocht echter, wat zelden voorkomt, de relatie voor de ruiter niet meer bevredigend zijn dan kan deze op ieder moment zijn eigen weg gaan zonder vergoedingen of verplichtingen.
Dat een stal per dag beschikbaar is betekent ook dat  de ruiter vrijblijvend kan uitproberen of De Krimhoeve een goede ruitersportomgeving voor hem of haar is. Kom rustig 14 dagen uitproberen.


Behalve stalling voor het paard kan De Krimhoeve ook woonruimte voor de ruiter verzorgen. Een arrangement bestaande uit een ruime studio en één of meer stallen is beschikbaar.